Protect Tab és Lock Tab

Ha fel van telepítve nálad a Tab Mix Plus nevű kiterjesztés, egy fülre jobb egérgombbal kattintva két fülvédelmi típus is megjelenik: a Protect Tab és a Lock Tab.



Protect Tab:
Ha nem szeretnéd, hogy egy fül lecsukódjon, a véletlen lezárástól megvédheted azzal, hogy kipipálod a Protect Tab opciót. Ekkor egy kis sárga felkiáltó jel jelenik meg a fül ikonján, és hiába kattintasz a bezárás gombra, az nem csukódik le. Ez elsősorban olyan oldalak esetében hasznos, amelyet szeretnél mindig nyitva tartani, pl. GMail, a saját honlapod, vagy egy gyakran használt linkgyűjtemény.

Lock Tab:
Ha kipipálod a Lock Tab opciót, egy piros áthúzott kör jelenik meg a fül ikonján. Ebben az esetben az adott fülön nem tudsz tovább navigálni, mert az aktuális webcím le van zárva. Ha ezen a honlapon rákattintasz egy linkre, vagy ezen a fülön állva új könyvjelzőt / beírva egy új honlap címet akarsz megnyitni, ezek mindenképpen új fülön jelennek meg. Ez akkor hasznos, ha a honlap véletlen történő elhagyásától szeretnéd megóvni magad, pl. a Netvibes vagy a Google Reader esetében hosszú időt vesz igénybe az oldal betöltődése, ha a Vissza gombbal ismételten meg kell nyitnod.

E két opció egyszerre is használható egy fülön (Freeze Tab).

Tab Mix Plus letöltése:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1122

bodr2007. márc.

Hiba jelentéseHiba jelentése

További trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!