Copy Plain Text

A program működése ahhoz hasonlítható, mintha egy honlapról kimásolt szöveget előbb beillesztenénk egy kizárólag TXT formátumot kezelő programba (pl. Notepad), majd onnan újabb másolással illesztenénk be a kívánt dokumentumba.

Ennek segítségével bármilyen formázással megjelenített szöveget ki tudunk másolni úgy, hogy annak tulajdonságai elvesznek. Ha tehát egy honlap tartalmát be szeretnénk illeszteni máshova az eredetitől eltérő megjelenéssel (pl. 16 pt méretű, piros színű Arial betűtípussal megírt címszöveget), akkor ez megteszi helyettünk azokat a lépéseket, melyekkel visszaállítanánk a példában szereplő címszöveg méretét, színét és betűtípusát a saját dokumentumunk alapértelmezett beállításaira. Emellett az olyan HTML alapú tulajdonságokat is leválasztja a szövegről, mint például a hivatkozások.

Eredeti szöveg, ahonnan másoltam (a zöldek itt linkek):Kiterjesztés nélküli beillesztés Microsoft Word-be (a kékek itt linkek):Beillesztés ugyanide Copy Plain Text kiterjesztéssel:Az Options menüben beállítható, hogy ez a fajta másolási módszer legyen az alapértelmezett, illetve, hogy a program által feleslegesnek ítélt helyközöket törölje (pl. 3 üres sor helyett csak egyet másol).

https://addons.mozilla.org/firefox/134/

bodr2006. szept.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!